پایان تحقیقات ضدانحصار علیه گوگل؛ تمرکز چین بر فشار به انویدیا

پایان تحقیقات ضدانحصار علیه گوگل؛ تمرکز چین بر فشار به انویدیا

پکن – سازمان تنظیم بازار چین (SAMR) تحقیقات ضدانحصار علیه گوگل را متوقف کرد؛ تصمیمی که تحلیلگران آن را نشانه‌ای از تغییر تاکتیک پکن در مواجهه با تنش‌های تجاری با آمریکا می‌دانند.

این تحقیقات که از فوریه آغاز شده بود، بر سلطه سیستم‌عامل اندروید و اثر آن بر سازندگان تلفن همراه چینی مانند اوپو و شیائومی تمرکز داشت. تصمیم جدید نشان می‌دهد چین به جای تقابل گسترده، به دنبال هدفمند کردن فشارهای خود بر شرکت‌های کلیدی آمریکایی است.

به گفته منابع آگاه، پکن اکنون تمرکز خود را بر پرونده ضدانحصار انویدیا گذاشته است. هفته گذشته، رگولاتور اینترنت چین (CAC) خرید چیپ‌های هوش مصنوعی سفارشی انویدیا (RTX Pro 6000D) توسط شرکت‌های بزرگ فناوری مانند بایت‌دنس و علی‌بابا را ممنوع کرد.

همزمان، این اقدام سیگنالی مثبت به واشنگتن می‌فرستد تا نشان دهد چین آماده انعطاف در مذاکرات تجاری است. مذاکرات سه روزه اخیر میان دو کشور در مادرید، شامل موضوعاتی چون تعرفه‌ها، کنترل صادرات و پرونده فروش تیک‌تاک بوده است. گفته می‌شود دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در دیدار پیش‌روی خود با شی جین‌پینگ تصمیم نهایی در مورد تیک‌تاک را اعلام خواهد کرد.

در صورت اثبات تخلف انویدیا از قوانین ضدانحصار چین، این شرکت ممکن است بین ۱ تا ۱۰ درصد از فروش سال گذشته خود جریمه شود.

گوگل هنوز رسماً از تصمیم به توقف تحقیقات مطلع نشده است. شرکت در چین به‌رغم فیلتر بودن موتور جستجویش، از طریق تبلیغات و فروش خدمات ابری به کسب‌وکارهایی که بازارهای بین‌المللی را هدف گرفته‌اند، درآمد دارد.